به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، ظهر امروز در این همایش افزود: محرم مهمترین رکن میراث معنوی فرهنگ عامه کشور است که باید سنن و مراسم آن بدون هیچ تحریف و خرافه پراکنی در میان مردم ایران حفاظت شود.
ابوالفضل مکرمی فر با بیان اینکه آئین ها و مراسم عاشورایی باید از زوایای علمی و پژوهشی مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد عنوان کرد: سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با پرداختن به مباحث علمی و پژوهشی عزاداری ها و تحلیل آن به عنوان فرهنگی تاثیر گذار در تمامی لایه ها و طبقات اجتماعی تلاش می کند تا این مراسم معنوی را حفظ کند.
وی شهر مشهد را کانون مذهبی کشور دانست و افزود: این شهر مقدس باید جایگاه پرورش و توسعه فرهنگ عاشورایی و تحکیم اعتقادات مذهبی در این ایام خاص باشد.
رئیس پژوهشکده مردم شناسی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری نیز طی سخنانی با بیان اینکه کنوانسیون میراث معنوی در یونسکو تاسیس شده است، بیان داشت: ایران یکی از اعضای این کنوانسیون است که ملزم به حفظ و احیا میراث معنوی فرهنگ عامه کشور است.
مرتضی رضوان فر با تاکید بر اینکه کنوانسیون میراث معنوی هشداری برای حفظ میراث ارزشمند در میان ملتهاست، عنوان کرد: در کنار حفظ ابنیه و اشیا قدیمی باید آئین ها و سنن هر کشور طی بررسی و تحلیل و پژوهش های فراگیر حفظ و احیا شود.
وی با بیان اینکه در پژوهشکده مردم شناسی تاکنون 230 پرونده در خصوص آئین های عاشورایی تهیه شده، یادآور شد: تا پایان سال جاری این تعداد به 500 پرونده خواهد رسید که برای ثبت جهانی به کنوانسیون میراث معنوی یونسکو ارسال خواهد شد.
رضوان فر ادامه داد: فرهنگ معنوی و اعتقادی مردم ایران نشات گرفته از واقعه عاشورا و آئین ها و مراسم عزاداری امام حسین (ع) است.
نظر شما